Jom Makan : makan-makan di perantauan - I

Kesah makan-makan adalah sesuatu yang indah, so mana boleh tak di kenang kan. hehehe. punya takde idea, jom kita tengok gambar makanan dah lah ye.

sate, appetizer dlm flight. 
starter. owh aku sangat suka garlic bread tuh. dah lah makan panas2 kan.
main course. steak. hmmm dessert luoa nak ambik gambar. lupa dah apa ntah
long flight, so makan banyak kali. 2 kali jer hehe. 
breakfast. aku ambik roll eggs with chicken sausage and potato.
ni breakfast kat hotel, IBIS London, Wembley. hmmm apa je yang boleh makan. dan memang ini jer lah pilihan pon. jadik lah kan
lunch lepas conference, kat Holiday Inn Wembley. semua nih ambik kat vegan site. yang incharge food nih aku tgk name tag dia nama ' Mohamad' , tapi takper lah, aku tak tanya pon yang lain tu halal atau tak. yang ni pon dah cukup
nasi beriani kambing. makan kat kedai apa nama ntah kat wembley. nampak portion memang besar. tapi sebab memang lapar dan sejuk. senang jer habis kan hehehe
Breakfast di IBIS hotel di hari kedua. sama jer menu
pisang goreng di Canterbury. makan panas2 di musim sejuk, minum kopi fuhhh memang bestt
nasi lemak di Canterbury jugak. home cook
kebab, makan kat restoran near Gare Du Nord station Paris. tgk fries memang sgt best kan
ni makan donner kebab dekat tepi Victoria Coach station, set sekali dengan fries, banyak giler kot fries.

susu pisang. bukan kat korea jer ada tau :P
scone kat cafe new college, University of Edinburgh
terung bakar dan asam pedas, makan kat umah kawan aku kat Edinburgh. fuhh, nikmat giller makan panas2, suhu yang sangat sejuk


kawan aku kat Edinburgh tu memang pandai buat cake bagai. ni kebetulan untuk celebrate birthday anak pompuan dia. sempat lah rasa jugak. 
ikan bakar, air asam dan sup tulang. still kat Edinburgh



home made dessert kat Edinburgh. Tiramisu. 

mihun sup utara di Edinburgh. hahaha mana nak dapat.
ni croissant, muffin dan juice. complementary naik megabus gold. plus mineral water 


fish and chips best kat canterbury. fuhhh sampai skang teringat2 hehehehe.

Comments

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan