Berbuka Puasa - Ramadhan di Tropicana

Pejam celik- pejam celik dah nak tiba bulan Ramadhan dah kan. macam baru je lagi puasa dan raya. cepat kan masa berlalu. cakap pasal Ramadhan nih, puasa korang dah abis ganti ke? nih kes orang pompuan lah kan.
Kalau bulan Ramadhan mesti kita nak cari buffet berbuka puasa kan. Kalau tiap hari masak atau beli kat pasar ramadhan , sesekali nak jugak kelainan kan. Apa kata nanti korang try "Berbuka Puasa - Ramadhan di Tropicana"

Tropicana Golf & Country Club nih dah 9 tahun berturut-turut buat buffet Ramadhan nih. Tapi jangn risau, setiap tahun memang ada jer menu baru yang di tambah. Kalau tahun nih ada yang baru dan special macam, Hokkien Mee, Yong tau Foo, Ayam Penyek, Chi Pau Kai (chicken wrap), Kari Kepala Ikan, Dim Sum, assorted Sushi, Ikan Kukus Kuah Asam Pedas & Kerang rebus. *kalau bulan Ramadhan,mau kecur air liur nih kan *
Kalau nak datang makan buffet Ramadhan nih hari2 pon takper, sebab ada 5 set yang berbeza setiap hari. Pilihan dari makanan tempatan, Chinese, Indian, Thai, Western dan jugak Japanese. Each menu consists more than 100 items. Hah mau tak rambang mata. dan yang penting dah tentu ada yang kene dengan selera kita.
Buffet ramadhan nih diadakan kat Main Lounge, Golfers' Terrace to Golfers' Lounge.

kalau saper dah datang last year, mesti tau berapa harga Buffet Ramadhan kat sini kan. Tahun nih harga tetap sama ye. tak berubah.

Dewasa : RM 68++ (Members) dan RM 75++ (Non-Members)
Kanak-kanak: RM 35++ (Members) dan 40++ (Non-Members)
Pre-sales vouchers are available at RM 52++ till 30th June 2012.
All prices are subjected to 6% Government Tax & 10% Service Charge.

 Di samping tuh, ada 5 Ghazal band akan buat performance tiap hari. kat Tropicana Golf & Country Club nih jugak memang senang nak parking. dah memang terkenal ngan free and ample parking. dan jugak ada buggy service dari parking lot ke club house. Selain tuh, surau pon ada disediakan untuk kemudahan kita orang muslim. so tak payah lah rushing nak makan, nak solat kan. semua da kat situ.
 tengok lah macam macam menu yang ada. pilih jer apanak makan. bulan puasa nih, kadang2 selera kita lain sket kan. macam-macam nak makan. hehe. makan macam2 takper. janji dalam kuantiti yang terkawal. :)

meh layan tengok antara makanan yang disediakan. seriously, aku sendirik pon tak larat lah nak try semua, bukan apa, kalau try semua kang dah melebihi kuantiti plak kan. *walaupon sebenarny nih pon dah melebihi kuantiti hehe. shyyy :p*










dan banyak lagik lah ye.

Untuk maklumat lanjut, atau untuk tempahan untuk ' Berbuka Puasa - Ramadhan di Tropicana' nih, boleh lah contact:
03-7804 8888 ext 306/309/325
03-7804 1919
014-9270501 (Razak)
012-2765797 (Zainul)
012-620 1831 (Sazali Chin)

Owh ya, Tropicana Golf & Country Club pon ada buat catering untuk 'Rumah terbuka' dengan harga bermula RM 60nett (minimum 50pax). Boleh jugak contact nombor di atas untuk keterangan lanjut .

Selamat berpuasa !

Comments

zila said…
Pernah try sekali ritu..makanan gila banyak..hehe.

Skrgpun dah jual dah voucher ke apa ntah dipanggilnya...lagi lambat beli..lg mahal harganya. Ntah2 nk book time puasa nanti..xde tempat dah..saya rasa la.
adenium said…
zila - memang banyakkkkkkk makanan nya ..tatau nak pilih nak makan apa..hehe

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Temuduga: Pegawai Teknologi Maklumat Gred F41

peribahasa : tiada beban batu digalas