Kopi:Ministry Of Coffee

Salam kopi.

Aktiviti minum kopi kali nih lepas melepak kat national library di hari Ahad. Fuhhh coolness! Haha. Ajak kawan minum kopi, kawan suggest area solaris dutamas. So terus ajak gi MOC-Ministry Of Coffee.

Adress ada tertera kat bawah. Timi kitorang pergi agak silap lah. Sebb dah lepas tea time. So piza dan seumpama nya dah habis waktu nak order. Kitorang taknak dinner. Last2 decided to have sandwiches.

Aku ambik poached eggs with cheese sandwich. Apa nak kome pasal poached egg kan, unless aku still struggling nak buat poached egg secantik kat kedai. Tapi sebab ada cheese sedap jugak lah. The sandwich not bad lah. Tapi aku penah makan kat tempat lain yg lagik cantik poached egg dia. Errr komen pasal cantik ok? Another sandwich pon berasas kan telur.

Aku ordered coffee affogato. Tak pernah minum kot kopi nih. Black coffee with vanilla ice cream. sedap! Thick and rich! Tapi kalau korang minum kopi light2 mmg kita pekat kaw lah kopi nih. Mmg yg cenggitu aku nak rasa. Sebab biasa minum kopi biasa2 je.

Dessert, belgian choclate salted caramel tart. Suka betul tau dengan salted caramel. Hmmmm this is like having belgian choc, (about 50% choc I suppose) and tart crust. Owh ye, with salted caramel sauce in between. Ok bayang kan. Belgian choc always taste good, apa lagi dengan salted caramel sauce kan. Tapi the crust macam a bit keras sket, so tak berderai2 lah. Tapi kalau crust tuh slightly soft baru sesuai kot. But the taste still sedap.

Hmmmm kedai kopi yg menarik. Sebb ada banyak gak pilihan coffee. Tak nak try ker? Hehehehe.

So sehingga bersiaran kopi di lain hari, babai. :)
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Comments

ohbukan said…
Sedapnya kopi letak eskrem vanilla
adenium said…
ohbukan - Mel, tapi kopi nih agak thick and rich. hmmm tatau sesuai tak untuk preggy mummy :)

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

peribahasa : tiada beban batu digalas