Kopi: Ben's Independent Grocer (B.I.G)

Salam Kopi.
Siaran kopi kali nih lebih kepada makan. Actually nk pergi kedai lain. Tetiba tutup pulak, sbb esoknya CNY. Lepas tuh, rasa nya ada satu lagi yg nak pergi. Tapi tak jumpa kat mana. Bleh gitu. Owh, lokasi nih kat Publika, aku stress sket building structure kat Publika nih tau. Tapi BIG mmg senang lah nak carik. Kedai jual barang. Dlm tuh ada tempat makan. Rasa macam berpusing2 nak carik. Hey good thing hari ni parking sgt lah senang. Org dah tak ramai.
Mmg dr tadi tak makan apa, tgk2 menu tatau nak makan apa, rasa nak makan sosej, nak makan piza pon ye, ada salmon quinche etc. Last2, I opt for lamb burger.
lamb burger nih dtg dengan coleslow dan fries. Bayangkan aku yg dr pagi hanya minum air, terasa sgt kenyang. Patty yang dibuat sendiri, lean meat. Succulant lamb patty, mmg sedap, sesiapa yang suka lamb boleh lah try. Owh, aku takleh nak recognize herbs dlm patty tuh, hehehe. Kekadang aku kalau nak order lamb chop teragak2 jugak, bayangkan berlemak2 tuh, last skali sikit jer portian yg bleh makan. Tapi kalau patty buat sendiri mesti lean meat, yes tekaan yg betul. Of course lebih sedap makan lamb seketul gitu kalau nak compare yg dah minched jd patty. Tapi I suka! Hehehe. Penuh perut bila licinkan kan the plate. Owh tak, dia serve dlm dulang lah.
Ice Italian Coffee. Apa tuh? "Ia macam iced latte tapi tak letak ais, tp chillled" katanya. Yes, basically ia adalah macam chilled latte. Apa nak komen pasal late, kalau portion susu dan kopi cukup, dah cukup lah. Aku minum kopi mmg tak letak gula lah ye. Rasa kopi nya lah kan. Unless yg mmg dia dah siap2 letak syrup, tapi normally kalau camtu aku mmg akan mintak less sweet.
Makan sorg takleh try banyak bende. Macam banyak jer yang dia serve kat situ. Nasib baik tak order dessert. Kaalau tak bukan sajer akan gemuk, akan tak pasal2 jd kawan setan. Len kali lah plak.
Masa nak blk, sajer ikut belakang block C. Owh, banyak lagi kedai kopi kat situ. Nnt boleh lah memanjang coffee break kat situ hehehe. Ada kopitiam nama seremban sumthing (lupa) macam nak try gak nnt. Hehehe.
Ok itu jer episod kopi sehari sebelum CNY. :)

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.






Comments

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan