MKH Putrajaya International 12 Hour Walk 2013.

Acara jalan kaki 12 jam. Ini tahun kedua aku join acara nih. Acara bermula 8pm(7 dec) - 8am (8dec).

Selama 12 jam tu berjalan lah semahunya mengelilingi PoJ, dataran putrajaya tuh. Satu pusingan 1km so buat lah seberapa pusingan yg mampu. Unt perempuan 28KM baru entitle for medal, lelaki 34km.

Tahun nih aku buat 40km. Berbanding tahun lepas 32KM. Ini memang acara takde kerja cari kerja. Hahaha. Tapi kalau dah mmg nak buat, mmg kita buat. Takde saper paksa tak tido malam dok join mende nih. Opppsss aku tido gak. Heheh.

Lps dah cukup 28km mmg sgt sakit kaki. Kira dah bleh dpt medal dah. So aku decide nak stop dulu, rehat dan buat lah apa2 yg patut. Gi kat kereta konon nak tukar kasut. Keadaan dlm kereta ada bantal , terus terpikir nak tido kejap. Kejap katanya kan. Sekali 2 jam!!! Bila terjaga terasa kaki sakit gak lah lagi. Tapi rasanya kalau jalan pakai selipar ok kot. Bangun lah basuh muka etc. Kat kol 5 jugak jalan semula. Dlm kol 6 aku stop lagi, masa tuh dah 35km. Memula ingat nak stop terus, tapi pikir2 balik. Try jer lah lagi seberapa yg boleh. Dpt 40km terus nekad nak stop hehehe.
So ni adalah acara terakhir thn ni. Dpt lah 10 medal jer thn nih. Banyak gak lari tak dpt medal. SHAPE tak qualified untuk first 500. Mizuno fun run takde medal. Run anjuran Help institute pon tak dpt. Kordel's charity walk takde medal, dah nama pon charity. Ntah ada a few lagik kot. Owhhh lari nak medal rupanya. Hmmm hobi baru kumpul medal hehehehe.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Comments

RaYzeef said…
congrats Sid.

Ceppat betul setahun berlalu, keep running :)
adenium said…
Rayzeef - :) thanks bro .
kan... sekejapan jer... tapi masih tak konsisten berlari hehehe

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

peribahasa : tiada beban batu digalas