All about FOOD

Hallu! blog nih dah macam menyepi jer dari aktiviti makan2 kan. owh, itu tidak bermakna ai tak makan. cuma biasalah ai dah agak takde masa nak update. kalau ada masa sket2 tuh malas pulak. *alasan yang sgt universal*
walaupon mulut nih berzikir nak kurus. makan tetap makan. takperlah penurunan yang lambat pon janji makan best. hehehe. sebab tuh aku malas nak guna mana2 produk yang kene kawal itu kene kawal ini. yang kene kawal adalah jumlah kalori. walaupon, hmmm, asyik jer lah terbabas jumlah nya. *eh tapi aku taklah kata takleh nak ambik produk2 tuh. ikut suka korang lah. aku invest kat masuk event larian dan beli kasut sukan etc.*


atas: nasi kerabu. boleh share dua orang. dan ini memang aku share lah nih. (rm22, kalau tak silap)
bawah: set sate (rm12, pon kalau tak silap)
makanan nih kat SERAI, PARADIGM MALL. nak datang lagik sini. ada nak cuba beberapa makanan lagik. Nasi Ambeng nya pon macam menarik. jommm saper nak gi roger yer.



mille crepe cake. dah lama teringin nak cuba. skali ada kawan aku yang memang dah biasa makan, turun Kl untuk workshop, so gi try makan nih. nih kat nadeje. tapi tak banyak pilihan lah sebab banyak yang ada alcohol. so aku memang aim lah nak try lagi kat tempat lain nnt.
aku ambik yang praline, not bad, ada hazelnut kot tak silap. kawan aku ambik yang letak gula melaka, pon ok. aku rasa aku boleh makan 2 *mungkin 3, hahahah*



mencuba the new summer frappe. haritu try chocolate. so nt nak kene try lah mocha plak. kalau minum frappe jer, kalorinya boleh lah tahan. tapi the culprit adalah whipped cream tuh. ye, aku memang minum dengan whipped cream hari tuh. mau naik dah berat nih. *puasa lah nnt kan, apa lagik :P*

nih nasi dengan asam pedas. asam pedas daging dan ayam goreng. asam pedas nih kat WANGSA MELAWATI, pernah masuk JJCM. nih adik aku belanja sempena birthday husband nya. senang jer kan celebrate kat sini sebab dah husbandnya memang suka makan nasi ngan asam pedas. hehe

atas: chicken-brest-sumthing-sumthing. lupa dah nama nya. api best. sebab chicken breast tuh di stuffed kan dengan mash potato kot. kira healthy lah kan. tapi hmmm kalorinya boleh tahan gak tuh. sebab ada fries
bawah: brownie-sumthing with vanilla ice cream.
nih masa makan kat BEN's PUBLIKA, masa dinner bersama pemenang biggest loser challenge. dinner adalah ditaja oleh Kevin Zahri. Thanks Kevin



KFC! Korean lah sangat kan. tapi aku tak makan kulit ayam. so tak payah lah kot order yang nih hehe. nih masa celebrate birthday haziq. macam2 punya order. last sekali kene tapau yang tak abis bawak balik. *banyak sgt adegan makan2. sebab tuh lah aku takleh jadik champion untuk biggest loser challenge harituh*

Salad! nih masa linch kat Pullman Putrajaya. sebab lepas trail run tuh dah makan macam2. so makan salad jer lah kononnya. KONON jer lah sebab petang tuh makan besar jugak.

indah kan makan itu. ye makan itu indah. :)

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Comments

atty's said…
salam sid..
bila nak banjer kty makan ??
lapar tgk entry sid tau :)
adenium said…
Atty's - hahaha... boleh jer kakty... bebila free :)

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Temuduga: Pegawai Teknologi Maklumat Gred F41

peribahasa : tiada beban batu digalas