birthday haziq .lagiiii

minggu nih kita cerita pasal haziq jer lah. nih kesah sambut birthday dia kat rumah pulak. sebelum nak buat nih, ken main lah macam nak buat kenduri kawin. nak buat majlis sempoi macam nih pon dah ken main hah bajetnya aku dok bayangkan, kalau dok buat grand2 tuh mau lah macamana bajetnya kan.

serious tak reti lah upload gambar guna dashboard baru nih.lintang pukang jadinya hah. takper lah. kita cerita secara mengundur yer.. :P

time paling seronok time bukak hadiah lah. punya tak sabar nak bukak hadiah. kalau bleh masa dapat terus jer nak bukak hah.
dah 6 tahun, dah pandai membaca, so kene lah baca setiap kad kat hadiah tuh. kalau dulu kita lah yang tukang baca nya.
dapat jam merah. bukan main suka. nih masa few days sebelum party makcik dia tanya, nak hadiah apa. haziq kata nak jam merah. nak yang besar. so bila dah dapat bukan main happy. padai pulak haziq nih. bila orang tanya, takde lah dia jawab mende yang sama. ngan orang nih lain, orang tuh lain. so dapat lah apa yang dia nak. budak2 bukan dia kira mahal ke murah. janji apa yang dia suka dia dapat ok lah. mostly mende yang dia dapat dia suka. mau taknya, mainan pon dia suka, alat tulis pon dia suka sebab dia dah sekolah. tapi memang hadiah yang dia dapat bertema kan character cartoon yang dia suka.


menu utama adalah nasi lemak ayam berempah dan mihun goreng. ditambah lah dengan kueh2. makanan utama adalah ditempah. hehe. tak larat lah ai nak masak kan.

mari meniup lilin. bukan main plak birthday boy nak pakai kemeja. few days before tuh dia dah siap tanya mana kemeja2 dia. ntah angin apa yang buat dia nak pakai kemeja ntah.
owhh selesai sudah. fuuhhh penat. happy birthdy jiq...

Comments

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan