Makan untuk hidup

dah lama tak masak, kan. takde maknya nya, dah kalau dok terperap kat umah, memang malas dah nak keluar. so sendiri masak lah ye. lately kalau dok umah, masak konon yang ala2 sihat lah kan. konon lah sangat kan.


grilled salmon. salmon memang fave aku lah yer. rupa salmon tak semenggah, sebab pan-grilled jer ye.


dah tatau nak masak apa, konon nak yang sihat buat jer sup ikan. since stok ikan bawal jer yang ada dlm fridge. apa2 ikan pon jadik lah ye.


roasted chicken. yang cenggini memang aku suka lah masak. letak jer dalam oven than bleh dok rileks2 kan. macam nih punya orang pon ada. :p



garlic and ginger chicken. suka2 hati aku jer lah bagik nama. nih pon kekdah orang malas gak. tapi lagik malas nak keluar kalau dah dok rumah.


siakap steam. yang nih pun aku suka masak. sebab main campak2 jer semua bahan tuh, lepas tuh steam kan ajer. siap, then boleh makan dah. hehe


yang nih aku pon tatau lah apa, all in one. apa jer yang ada stok dalam peti ais tuh letak jer. so tak payah nak susah2 pikir protein ker. nak pikir vegi ker. kannnn. :P

ok sekian jer.




Comments

Cik FaRiZaM said…
sedap nye sayuran n ikan yg first tu >_<
adenium said…
Cik Farizam - salmon memang my fave.. :) ..

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

peribahasa : tiada beban batu digalas

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan