Kopi: Lady M

Salam Kopi.
Kali nih kita bersiaran kopi jauh sket. oppsss, tak lah sejauh New York. Salam Kopi dari Lady M.

Ok, Lady M is in Singapore. Add kat bawah tu. dekat Fullerton Road. dekat Merlion Park tu. kira memang sebelah patung Merlion tu jer lah.

 

The Menu. Actually masih kenyang sebab aktiviti makan sebelumnya. tapi just nak me-kopi dan borak2. My fave kedai kopi ada jer sebelah tu, tapi why not try this Lady M kan.

Here we go! Coffees and Cakes.

Tengah Panas Iced coffee memang terbaik lah. aku ordered Lady M iced coffee, which is basically iced black coffee. atau iced Americano atau Iced Long Black etc. kawan aku plak ordered Iced Latte. Aku takde lah mahir merasa kopi pon, tapi aku rasa kopi nih dari arabica beans.

The cakes! Choc and Cheese. - Gateau Nuage and Gateau Au Chocolat . Rasa tidak mengecewakan. cuma terlalu rich! so kira sgt berbaloi lah. 

Memula nak makan the mille crepe tuh. tapi memang biasalah yang signature mestu ada alcohol so, another choice green tea mille crepe, hmmm i tak minat. so tu list cake yang takde alcohol.

SGD31++ agak murah for them. tapi basically kalau gi jenjalan jangan convert, they earn in SGD. sebab kalau kat sini, aku tak pernah kot jumpa kopi yang harga macam tuh kat kedai macam nih.

Tapi kan, seriously, Starbucks dorang pon murah lah for them. tall coffee yang paling mahal, Ristretto Bianco USD6.9 hahaha. tetap jugak singgah kedai kopi fave. tapi tak payah lah buat entry kan hehe.

Selamat ber-kopi :)
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Comments

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

peribahasa : tiada beban batu digalas