Catatan Perjalanan : Hujung Minggu ke Selatan II

Sambungan kesah berhujung mingg ke Selatan. Sebenarnya dah habis pon cerita harituh, tapi saje jer nak letak gambar2. kes tatau nak buat entri apa lah nih kan. layan kan jer lah ye. :P

Kawasan di Singapore yang kita nampak kmpong melayu. Area Aram St, Masjid Sultan, Kg Gelam

 
the signboards

 
Masjid Sultan
 
murtabak dan beriani di Zam Zam Restaurant

 
The Street! tempat yang memang kene ambik gambar kalau datang sini kan. kalau nak beli souvenir kat sini lahkot murah kan.


 
Kampung Gelam Cafe. agak famous kan. tapi takleh nak singgah sebab masih kenyang :(

 
Kot Singa - Marina Bay





 
The Thinker statue

 
The mermaid and the lion. Merlion!


 
Cakes at Lady M, tapi takleh nak cuba the mille crepe tuh

 
Garden By the Bay.nampak unik kan structure tuh. dorang tanam pokok yang menjalar memanjat binaan tuh. so in few years time, akan nampak pokok lah melitupi structure tu.



Sentosa


 
The USS

 
Th HRC
Orchard Rd
 
Tunggu catatan perjalanan yang lain pulak ye. bila pon tatau lah, satu dah cancel :(

Comments

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Temuduga: Pegawai Teknologi Maklumat Gred F41

peribahasa : tiada beban batu digalas