Kopi: The Bee, Publika

Salam Kopi.

The Bee, Publika. Been looking this place for few times, akhirnya, get the direction from info counter. tempat nih agak tersorok sket. Well, kalau kat Publika, memang aku kene ada address baru bleh cari. takleh nak cakap sebelah kedai itu depan kedai ini. hehehe. tapi i like the place :)

ok, that's the address. so, korang memang kene keluar sikit dari Blok B tuh. 

i like this place. sangat sesuai untuk minum kopi, makan-makan, sembang2. 


memang niat nak ajak kawan makan sini, tapi dah nama orang kerja kan, waktu rehat bukan jumaat susah sket lah. but then, i still browse thru the coffee place at Publika. Phew, tetiba kawan aku memang ada hal kat luar dan ajak gi makan. hehehe

Snacking katanya. memula macam nak order main dish. tapi since macam banyak mende nak cuba, we ended up with these so called snacks. 

the nachos! they call it plain nachos. sebab ada yang uols boleh add beef or chicken with additional cost. biasa jer lah rasa nachos nya. cheese, jalapeno and the dip. 

the buffalo wing. taste good, tapi takde lah extra rasa yang boombastik.

Churros with nutella dip. i would prefer the plain churros, but they have it with sugar glaze instead. tapi layan lah jugak.

cappuccino and piccolo latte. the latte taste good. lagi pekat dari the one yang aku pernah cuba . kat sini dorang bagik brown sugar in small jar kalau korang nak add sugar.

ice cream! ada regular and premium taste. bila tanya, dia kata horlicks dan salted gula melaka memang famous. we tried this salted gula melaka. damn good! hahaha, aku kan big fan of salted caramel.
ada jugak selection of cakes tapi cuba next time lah kot kan hehehe.


walaupon berkali2 mencarik rak jumpa, bila dah jumpa tak mengecewakan. :)
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Comments

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

peribahasa : tiada beban batu digalas