Catatan Perjalanan: Patong Beach - the hotel

Horizon Patong Beach Resort and Spa. meh tengok gambar2 sekitar hotel plak. *takde aktiviti, so less stori, siap lah buat satu entri pasal hotel haha*
hotel nih memang depan beach. cross the roas jer terus lah beach. next to holliday inn Patong. konon ambik hotel nih konon sebab ada spa dan gym. tapi memang tak gi pon gym hahaha. spa pon gi yang murah kat luar jer. :p

ni view dari entrance hotel nih.

sebab sampai awal, bilik yang di booking belum siap dan kene tunggu. so dorang upgrade ke family room. besar giller lah. dari asalnya 2 single bed, dah jadi 2 queen bed. hahah seronok!

hah, memang siap ada microwave, toaster fridge bagai lah kan. fridge lagik, bukan minibar :p . kalau nak masak pon ada tuh electric stove kat ujung tuh.

gambar bilik air pon memang wajib kene ambik kan.

siap jugak ada balcony untuk lepak2 minum air dan borak borak. so memang bertepatan lah dengan niat nak gi merehatkan diri dan melepak.

kat hotel nih ada dua pools. satu bilik superior akan facing satu pool. dan bilik deluxe akan facing deluxe pool. tapi sebab aku dah dimasukkan ke family room view tak menarik. hehehe.
#eh cop, masa aku buat lawatan tapak sambil mencuci mata kat pool nih, berkumandang lagu bon jovi haha *cerita selingan* . terus cakap best nya kalau dok facing pool. memang lagik tak kuor bilik lah aku. nak datang lagiiiii

nih lah gym nya. agak besar jugak kan. konon plan pagi2 dan petang2 nak bergym. sebab makan sure banyak kan. tapi itu semua dalah niat murni jer lah. :p


okeh itu sajer lah kesah excursion ke Phuket hari tuh. nnt next time kalau ada rezeki pergi, aku buat cerita lagi ye :p

tahun nih takde plan dah nak travel kemana2. tatau lah kot dengan saki baki lagi dua bulan nih TER jugak gi mana2 kan *jeling kat kerje sekolah yang tak pernah habis* hehehe
 
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Comments

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Temuduga: Pegawai Teknologi Maklumat Gred F41

peribahasa : tiada beban batu digalas