Buku dan buku

Salam semua. Salam pagi jumaat. Semoga hari kita semua mendapat keberkatan dan dirahmatiNya selalu.

Semua yang bergelar pelajar skang sedang seronok dengan voucher buku yang diterima. Untuk pelajar peringkat ketiga lah kan. Terima kasih kerajaan malaysia. *eh ini bukan propaganda politik. Orang berbudi kita berhasa ye*

Beli buku mmg lah hobi aku sejak dulu lagi. Tapi baca buku belum lagi menjadi hobi utama. Hehe. Cuma skang keadaan memaksa aku untuk menjadi seorang pembaca. Tahun lepas punya buku yg berlambak2 beli pon belum habis baca. Buku 'Doctor in the house' 'steve Job biography' etc yang tebal2 tuh pon baru habis sikit.*sampai buku tuh dah turun rege dah pon skang kan* Belom kira buku yg dirembat kat BBW. Dan sekarang beli lagi. Hehe

Skang kalau baca buku yang tak related dengan 'IT Governance' atau yang tak related dengan research aku mula rasa bersalah. End up apa pon tak baca. Ini sudah teruk kan hehe.

Kalau gi kedai2 buku yang besar2 mula lah rambang mata. Banyak buku yang nk dibelinya. Beli dan beli dan beli, nanti lama2 baca lah tuh. Biasa kalau nak beli buku, aku dok melepak berejam kat MPH. Kadang2 lebih setengah hari. Tapi kali nih tak sempat, so masuk kedai buku kejap2 sambar jer dulu 2 3 buku dulu.

Seriously aku tatau jenis buku macamana yg aku suka baca. *sebenarnya tak suka sgt baca kan* Janji buku tuh nampak menarik. Beli jer.Tak rugi pon kan. Hehe.

Jadikan membaca amalan hidup kita. :)

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Comments

atty's said…
kty paling suka g kedai buku..
tp kalo tak cukup budget kty g library je pinjam..
nadia said…
salam sid! :)
nadia ada komen dekat entry sid yang HRC. :)
kita jumpa dekat event lasertag hari tu. salam kenal. :)) alang2 nadia terus follow sid ye.
adenium said…
Atty's - sama kakty... beli buku suka,... tapi sid nih.. banyaknya buku tak dibaca lagii heheheh

nadia - Salam.m:)
sorry for late response. u dah gi sydney ker?

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam