Percuma

Haluuuu...
Korang tengok tak extreme couponing kat astro tuh. Seronok plak aku tgk dorang. Kumpul2 coupon, beli barang ken main buat stok, kekadang bayar tak sampai 1 dollar. Serious giller kan. Tapi bagi aku, cara macam tu tak applicable kat negara kita. Kita tak diberi kuasa membeli macam tuh. Coupon atau voucher kita ada due date, dah kita diberi diskaun sket jer lah kan. Ok lah tu dari takde kan.

Barang2 dlm troli tu memang free. Guna voucher jusco. Aritu guna sket. Macam tak rasa plak free bila beli sesikit. sebab konon ada nak beli mende lain ngan voucher tuh. Tapi last2 gi shopping groceries. Rasa berbaloi jer tgk barang2 satu troli free jer hehe. Seronok lah kalau dapat voucher JUSCO beratus2 cenggini. Redeem rebate, voucher shopping masa JCARD day ngan redeem point kredit card, so bleh lah dpt voucher beratus2.

Sebenarnya, dah banyak lah shopping tuh maknanya kot kan. Aku mmg beli2 nih kat JUSCO jer. Atau tesco ada gak lah. Sebab senang nak access. Kalau kat umah adik aku ada jusco. Tepi umah aku lak ada tesco. Murah jimat. Sesekali tu kekadang kalau keluar time weekdays ada lah jugak beli kat cold storage atau mercato. Kalau beli sesikit ok je. Kdg2 terpaksa gak gi Cold storage atau mercato sbb barang yg nk di cari takde kat tempat biasa beli.

Sket hari lagi februari bleh redeem voucher lagi. So boleh lah ambik barang free lagi hehe.

Kalau free semua pon suka kan.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Comments

ohbukan said…
kan...mmg best tgk extreme couponing tu, tp mcm akak ckp tulah, kita kat sini, kupon ciput, tapi bersyarat panjang lebar...mesti guna satu kupon satu masa pembayaran ler paling sakit ati...
nice day :)
hargailah hari kemaren,
mimpikanlah hari esok,
tetapi hiduplah untuk hari ini.
bagi-bagi motivasinya yaah...

http://wisataoutboundmalang.com/

http://www.nolimitadventure.com/
adenium said…
ohbukan - haah kan mel... tapi mana yang dapat sebat jer lah hehehe

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

peribahasa : tiada beban batu digalas