Makan Itu Sentiasa Indah

Makan itu memang sentiasa indah. dah asyiklah sgt mengambil gambar makanan. asal nak makan ambik gambar. hmm, dah jadi satu perangai pulak dah. tatau nak buat apa ngan gambar@ tuh. so, meh lah post kat sini. semua nih adalah cerita di akhir tahun 2012 :)
coffee at Secret Recipe. had lunch kat situ, dan malas dah nak carik kedai kopi lain end up had that sinfulicious coffee. susah nak minum sebab macam sgt melimpah :p

 lupa nama apa. dan lupa nama kedai tuh. kopitiam kat kinrara. owh seriously aku lupa. nampak simple kan. 
 nasi dagang. dan yang kat bawah tuh mee goreng sempoi trg style. orang2 terengganu, kalau teringin nak makan nasi dagang, boleh cuba nih. tak menghampakan. lokasi? Lokasi adalah kat kinrara. kalau dekat Jalan BK5A tuh ada petronas, dan ada masjid kat situ kan? hah kedai nih dalam kawasan masjid. yes dalam kawasan masjid. kedai kak ani kalau tak silap. bebudak sekolah aku memang selalu lah lepak sini. sekali gi sini arituh sampai all the super senior pon bleh jumpa. nasi lemak, pulut nyior, laksam semua pon ada. terpikir nak pergi lagi nih. hehe

 ribs goreng. sedap jugak. cuma kebetulan ribs nih sgt lah berlemak, so, tak enjoy lah sebab nak asingkan lelemak tuh. so kerakusan makan agak terhad. (JM Beriani)
 lamb chop. sedap tapi sgt berlemak. so mengganggu ketaksub-an makan.
 nih lunch kat canteen office lama. 
 beef tikka and fasolya with eggs (Saba Restaurant, Cyberjaya)
 tapai pulut itam with vanilla ice cream. saya tak makan tapai :( (JM Beriani)
 Mee Bandung kat Belanga MV
Maggie goreng singapore style (food court JUSCO AU2)

Comments

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Temuduga: Pegawai Teknologi Maklumat Gred F41

peribahasa : tiada beban batu digalas