Newton Challenge 2012

Penutup unt 2012. Newton challenge. Berlari 12KM di kawasan yang banyak laluan anti gravity bagi aku mmg mencabar lah kan.

Dah tau newton challenge pon masih nak register. So mulalah dok tanya sana sini bentuk muka bumi kawasan tuh. Sebelum larian aku cuak giller, sbb kalau kawasan berbukit mmg mostly aku akan mintak nyawa dan berjalan lah. Kalau berjalan, biasanya unt 10KM laluan biasa adalah 2jam lebih sket. Tapi aku tetap target nak abiskan challenge nih dlm 2jam. Masa berlari pon agak stress pada mulanya. Tapi bila aku tgk masa yg diambil untuk tamatkan larian, ok lah. Aku happy :). Aku dapat habiskan larian dlm 1h46m50s .. Bagi aku ok dah lah tuh. Walaupon orang lain boleh lari 2 3 kali ganda lagi dlm masa tu, tapi aku habis gak kan. Hehe

Ramai jugak jumpa dengan kawan kawan yang pelari tegar. Well done uols! Malah ada yang buat ultra 25x2=
50km ye. Cayaaa lah bro. Tuh pon dlm 4 jam lebih jer. Kagum!

Apapun, Newton challenge ni adalah satu pengalaman yang sangat menyeronokkan dan larian penutup yang best :)
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Comments

RaYzeef said…
Congrats Sid..jumpa lagi dilarian 2013
adenium said…
Rayzeef - Thanks :) ..
sure, looking forward ..hehe
outbond malang said…
salam sukses gan, bagi2 motivasi .,
Hidup akan menjadi indah jika kita bisa bermanfaat untuk orang lain.
ditunggu kunjungan baliknya gan .,.

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

peribahasa : tiada beban batu digalas