Pulut

Kerana pulut santan binasa! Tataulah macamana boleh timbul perumpamaan ini. Tak kesah lah kan, aku bukan nak cerita pasal tuh. Tapi pasal pulut. *kerana pulut kaki binasa. Sebb kena exercice lebih hehe*

Korang suka pulut tak? Ada orang ada pantang nya. Tak boleh makan pulut. Angin ker hapa aku tatau lah. TAPI, lately aku memang suka sgt makan makanan yang berasas kan pulut nih. Dulu takde lah sangat.

Gambar tuh adalah pulut nyor, pulut ikan masin atau apa saja korang panggil, ngan nasi dagang. Dok terbayang nak makan nih since dr KL lagi. So bila ada kat kg baru nih pepagi dah roger cousin ajak breakfast. Fuhhh puas hati! Kalau ikut hati, mau jer makan banyak pulut tuh. Hah, kerana hati badan binasa kot kan.

Pulut, nasi dagang, ketupat pulut, lemang, fuhh skang kalau time musim raya, atau bila2 masa je mesti aku pantang tgk. Kalau ketupat pulut tuh, cicah dengan serunding ke lemang ke, hmmm sedar2 berbiji2 dah habis. Pulut kuning pon best. Cuma pulut panggang dan tapai pulut lah kot yang aku tak minat. Tapai pulut memang tak makan.

Dulu masa kecik2 tak suka ketupat pulut. Tetiba dah besar nih macam tak cukup ketupat pulut jer nak makan. Nasi dagang tak payah citer lah ye. Memang sejak kecik sampai skang, pantang tengok.

Ok, tak boleh citer banyak2. Kang tak pasal2 kene gi cari pulut plak kang. :p

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Comments

atty's said…
pulut ni mmg feveret family kty..
kdg mmg kena pantang..tapi kty belasah je , benda sedap..
Anonymous said…
Atty's - sedapppp... Sid pon baru realise.. Hehe...

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Temuduga: Pegawai Teknologi Maklumat Gred F41

peribahasa : tiada beban batu digalas