what i did @ KT

tujuan utama aku ke KT adalah nak beli batik...kakitangan awam mesti pakai batik pada setiap hari khamis.... dah lama tak shopping batik .... so this is time to shop ...lagi satu .... beli untuk bisnes.... plan nak mulakan satu bisness... dengan 2 orang lagi kawan.... hopefully plan kami berjaya...... lagik satu aktiviti aku kat sana.... apa lagi kalau tak makan...makan dan makan.....jangan tak percaya..kalau sampai2 jer...terus pergi carik nasi dagang... memang lapar masa tuh.....makan nasi dagang kat cendering.... siap 2 pinggan lagik..... tapi bukan lah banyak pun 2 pinggan tuh..... kalau kira nasi goreng makan kat warong tuh tak sampai pun 1, then petang.... pergi visit masjid kristal.... dan taman tamadun islam... (bila dah siap sepenuhnya.... aku suggest u all g lah visit...menarik gak...)....lps tuh.... macam dah jadik aktiviti wajib kalau ke KT... makan ikan celop tepung kat teluk ketapang....belakang airport tuh..... aku dah bleh drive sendiri ke sana.... dulu aku memang sesat lah kalau kat kt nih...... just nak share a few snapshot makan-makan....


nasi dagang in banana leaf cone...found this during my childhood time...those days it was 30 cents ..then raised up to 50 or 60 cents.... but now it is rm2.50

some traditional kueh ..cost bout 50 cent each at airport... i recently know that kueh lipat is called 'kueh pa' or 'ropa' by some people...but this one is stuffed with 'sambal ikan'... macam karipap inti ikan... or they call it 'temosa' if i'm not mistaken... the half circle kueh i'm not sure the name... stuffed with kaya....
nasi



keropok lekor @ airport... if i'm not mistaken it cost me 60 cents each..


another version of keropok lekor @ teluk ketapang... 20 cents each... doesnt look nice... but it taste good.

sotong celop tepung... rm5 also @teluk ketapang

ikan celop tepung....
another version of nasi dagang...@ cendering... thot of having nasi dagang at mak ngan stall ...well known when the kari kepala ikan cost rm40 was in the local newspaper.... but ..people said that 40rm was for the whole meal....but my fren said another stall is better....

teringat apam balik masa kat kg dolu2.... tasty.... add some egg...sesame....etc.... different from what i found in KL...but i did not try .....
batik @pasar kedai payang

batik - chiifon + satin....

Comments

ubisetela said…
penayangan gambar nasi dagang + kepok + sotong celup tepung itu ada lah satu penyiksaan utk aku. Kijam la kau!

ko gi Pulau Wan Man tak singgah umah aku?.. dekat je tu.
adenium said…
opppsss.... jom lah balik makan2.....masa lalu dpan muzium tuh aku teringat umah senget jer....umah ko kat tuh gek erk...

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan