MEDAN Again....




18 feb 06

after breakfast, we walk around the street looking for money changer, the commercial banks closed on Saturday. Luckily we found. Kitorang sebenarnya takut nak keluar sorang2, macam di Bangkok dulu pun kami boleh keluar sorang2. apabila keluar sahaja dari hotel orang2 beca dah ikut kami. Takde privacy langsung!
We actually not in a mood to go to anywhere anymore! But then since we already here, we must look for souvenir huh! Kami Cuma ke pasar ikan lama ( tempat jual kain, souvenir etc). after lunch we headed to Medan mall, looking for some original CDs and cassettes. It’s so cheap! Last month I bought Have a nice Day – bon jovi here in Malaysia, it cost me RM46, but in medan it’s only rp45000 or rm18. aku memang tak pernah terfikir untuk beli semua tu, tapi bila one of my friend pesan untuk aku belikan cd peter pan, so aku carikkan lah. CD Radja …sold out ma!
Lagi satu, kami memang sick of the local people there. Terutama pengemudi beca, dan yang lain lah, tak habis2 nak mintak tips. Lagi satu, masa mula2 letak harga lain, lps tu naik kan harga. Kami memang hilang mood terus untuk. Kami plan untuk tengok konsert peter pan yang kebetulan ada pada malam ni. Rm10 jer, mana nak dapat kat Malaysia. Tapi sebab langsung dah takde mood, kami cancel jer. Lebih baik lepak kat hotel yang tak best langsung tuh!

19 feb 06

today is our last day in medan. Kami bertolak ke lapangan terbang selepas sarapan di hotel, jam 6.45. memang tak sabar sgt dah nak balik Malaysia. Guess what, kami jumpa brother2 raihan, sama flight. Dorang ada konsert kat acheh. Kalau di Malaysia aku tak tegur, but kat sana aku tegur dorang, to say that I’m Malaysian, proud to be a Malaysian.
Indonesia dari segi infrastruktur memang dah ada, tapi mungkin disebabkan kepadatan dan tahap kemiskinan penduduk yang ketara menjadikannya jauh berbeza dari Malaysia.
Sop ask me to join her n friends to Solo this coming June, but I refused. First is because of financial matter, and another thing is about my one month attachment program in Germany this coming june. If I’m listed for the attachment, I only going there after world cup, kalau time world cup ok gek. We arrived kl around 11 am

Comments

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam