Jom Makan : Al Abraj

Jom makan nasi arab. Makanan kat sini boleh tahan. Dah lama dah gi makan nih, tak ingat dah nama nasi tuh. Aku makan shawarma dengan kacang foul. Tapi dok rasa jugak nasi tuh. Ala2 nasi mandy jugak rasanya. *kabsah lagi best*
Eh sebenarnya dah 2 kali dtg makan sini. Hari jumaat petang ada nasi manzaf *lebih kurang macam tuh sebut* so sbb nak rasa.. Pernah lah dtg lagi untuk try. Tapi manzaf nih aku tak suka. Nasi agak lembek dan masak dengan yogurt kot. Korang bleh jer try mana tau kot kene dgn selera. Budak2 middle east tuh elok jer belasah aku tgk.
Manzaf tuh makanan Jordan kot. Harituh borak ngan kawan sekolah yang dari Jordan tuh, dia kata, manzaf kat situ tak sedap. Dia dok cerita pak pong pak pong kat mana yg sedap etc kan. So mungkin chef tuh bukan org Jordan kot hehe.
Tapi makanan lain not bad. Sedap jugak.

Macamana nak gi sana memang aku surrender lah ye. Tu ada alamat, bleh lah cari kot. Aku dua kali pergi yg taman sepakat tuh. Kat situ dah macam perkampungan middle east jer.

Ok tuh jer. Sekian.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Comments

cikcloudy said…
salam aidil adha... wahh best nampakk makanan tu..
adenium said…
cikcloudy - not so bad jugak lah taste nya.. :)

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam