Kopi: Quar/Tet

Salam kopi.
Dah lama tak bersiaran untuk kedai kopi yang orang selalu katakan sebagai must try nih kan. Owh tapi ini tak bermakna I tak minum kopi ye. Almost everyday kopi lah. Paling tak kopi o kosong cenggitu. Via kopi starbucks tu ada jer dlm beg sekolah. Hehehhe. Dan macam biasa beli kopi starbucks je. Nnt kalau asyik tunjuk latte starbucks jer orang menyampah lak kan.

Ok jom citer pasal Quar/Tet nih. Alamat tgk kat bawah tuh. Nih kat TTDI. Banyak wooo kedai kopi best kat TTDI. So I suka lah kan. TTDI tu kan kawasan jajahan hehe. Ok kedai nih agak tersorok sket lah. Kat row belakang. Senang nak citer kat shoplot dekat dengan tadika DIYANA tuh. Dekat dgn kedai Omar Ali. Tapi row belakang.

Pagi tu mmg tak bfast. So ok lah dtg sini for breakfast. Sambil minum kopi. Aku ordered eggben. Two poached eggs, served with bread and beef bacon. Sauce tuh menarik, rasa macam lemon. So berbaloi lah order.

Haritu aku opt for flatwhite. Macam biasa takde lah pengalaman baru kalau minum flatwhite or latte kan. Hehehe. Tapi mmg tak menghampakan lah. Bukan macam 3in1 lah. Errr dah sah2 bukan. Hehehe

Tapi 1 thing kedai nih takde wifi. Hehehe. Tak percaya plak rasa. Tapi aku suka lah kedai nih, kedudukan agak tersorok. Agak cosy jer kalau nak lepak sorang. Atau catching up with frens sambil mengopi.

So korang boleh cuba!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Comments

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Temuduga: Pegawai Teknologi Maklumat Gred F41

peribahasa : tiada beban batu digalas