Kopi: The Library Coffee Bar (Bangsar South)

Salam Kopi.
Kali ni bersiaran untuk Library Coffee Bar. Ken main dah lama nak try. Tapi selalu jer ada alasan. Tapi skang LCB dah bukak kat Bangsar South, so takde lah alasan susah dan malas nak ke Avenue K, hmmm soon bukak pulak kat Damansara Uptown! Yeayyy!

Aku suka lah kedai kopi nih. Sesuai lah dengan status student aku nih kan. Takde lah macam kedai kopi kegemaran aku tuh, dah sah2 kedai kopi. Tapi sebab ada facilities yg student boleh manfaatkan, apa salahnya berkampong kat situ. I yang bayar kopi I tu kan, so kalau u tak suka sila ke kedai kopi sebelah. #eh #tetiba plak kan. Hehe. Hah satu lagi, rak buku kat sini LIBRARY sangat tau!

Bukan tujuan meng-kopi semata, so lama jugak melepak kat situ. Sempat lah 2 round kopi. Memula ambik extreme shake kot cenggitu namanya. Ni macam mocha shake lah - mocha(expresso + choc), oreo and ice cream. Fuhhhh sgt heaven! The soft and creamy texture tu sgt best! Match kan dengan chocolate fudge cookies. Owh, cookies nih tak mencapai expectation I. Hehehehe.
Tapi macam tak puas plak minum shake semata gitu, dah siap kerja, try cappucino plak. Taste good, tapi I expect ada lukisan cantik kat kopi tuh. Hahaha. Takdo! Oppssss matchkan dengan Red Velvet cake. I like sangat RVC kat sini. Kene dengan taste I lah. Sebab mmg cake tak manis, tapi kalau nipiskan sket the creamcheese tu lagi nice kot.

Owh kat sini ada jugak, makanan lain, macam spaghetti tu. Tuna spaghetti, best, tapi agak pedas, hmm dah nama pon spicy kan.

Ok, skang looking forward nak tunggu Damansara bukak, dan nak melepak avenue K plak.

Jom lah meng-kopi!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Comments

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

peribahasa : tiada beban batu digalas