Cyberjaya

source: google

Hallu Cyberjaya!

ok, aku bukan nak cerita pasal cyberjaya sebenarnya. tapi tatau lah apa tajuk nak letak. owh ya guys, skang Cyberjaya is my playground. Thank to Waze... rasa macam dah lama bermain di Cyber haha. owh, Tapi kalau dari office nak ke Dpulze tu kira lepas lah. 

cerita sebenarnya adalah pasal kehidupan sekarang. dah bukan macam selama 4 thn lepas ni. which is i have to manage my own time. sebab sekarang kalau weekdays memang dah kene ikut waktu yang ditetapkan. dah masuk kerja balik lah senang cerita. dengan persekitaran baru, tugasan baru dan cabaran baru. 

memang few months sebelum kerja tu dah dapat tau akan dapat kerja di Cyberjaya. fuhhhhh, kawasan jajahan lain tuh. memang awal2 dah cuba persiapkan mental dan fizikal. kononnya lah kan. dah nama kerja makan gaji nih, kene lah ikut kekosongan dan keperluan. dah ditentukan rezeki di sini. maka di sini lah kita.

selama bekerja sebelum nih memang bukit kiara tuh lah kawasan jajahan. keluar masuk office A. masuk office B kejap. tapi masih tak keluar dari kawasan jajahan tu. kali ni memang terpelanting jauh. tapi nampak menarik jugak area cyberjaya nih. tapi belom explore habis lagi. dan jalan pon kene guna Waze. 

buat masa ni ada penempatan sementara di Putrajaya. Cuti sekolah ni, berulang jer dari rumah. jauh jugak, tapi aku rasa benda tu biasa kot orang yang kerja kl dok seremban etc kan. gagahkan jer lah selagi mampu. sebab belum dapat tugasan tu yang rasa boleh balik on time. apapun dah itu rezeki kita kan.

kekok jugak sebenarnya nak mulakan hidup baru ni. konon lah kan. yang paling tak tahan, waktu tido, waktu berjaga masih jugak tak boleh nak sesuaikan. masih jugak tak berubah. letih jugak lah camni. mana taknya, asal nak tengahari nak tido. boleh jugak tertido kadang2 tu. belum ada tugasan ok lagi lah. 

okey, takde apa nak citer dah. jumpa lagi nanti ye. :)

Comments

Dewi Aja said…
Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

peribahasa : tiada beban batu digalas

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan