Skip to main content

aku dan lagu : begini caranya



Lirik Lagu Begini Caranya – Shaheizy Sam / Yana Samsudin

Aku tak bisa mengatakan perkataan
Kelu lidah bila berdepan kamu
Percaya pada naluri hatiku
Yang nyata sudah ada depan mata
Tapi aku masih belum mengenalmu
Untuk menikmati rasa sebenar-benar cinta
Aku tahu dimana nak cari cintamu
Disini tak mungkin mengalah
Dengan apa yang mendatang
Yang ku tahu ku cuba terbaik untukmu
Yang indah jadikan kenangan
Yang duka perbetulkan
 Ini caranya bagi diriku
Caranya bagi diriku
Tapi aku masih belum mengenalmu
Untuk menikmati rasa sebenar-benar cinta
Aku tahu dimana nak cari cintamu
Disini tak mungkin mengalah
Dengan apa yang mendatang
Yang ku tahu ku cuba terbaik untukmu
Yang indah jadikan kenangan
Yang duka perbetulkan
Aku tahu dimana nak cari cintamu
Disini tak mungkin mengalah
Dengan apa yang mendatang
Yang ku tahu ku cuba terbaik untukmu
Yang indah jadikan kenangan
Yang duka perbetulkan
Ini caranya bagi diriku
Caranya bagi diriku

Comments

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Day 1Jom cerita Beijing plak. Dah lama tak buat catatan perjalanan. nama pon berjalan sesekali jer kan. Actually dah lama beli package nih. Dengar kawan nak pergi sana, perasaan nak gi Great Wall pon menjadi terlebih. So terus lah beli gak package tuh. 14 September 2012, bertolak ke Beijing dan transit kat Hong Kong. Flight CX722 (Cathay Pacific) ke hong kong dan KA906 (Dragon Air) dari Hong Kong ke Beijing. Bila dah transit kat Hong Kong, terasa nak gi HK plak ,bila ntah.
Dlm flight full of makan-makan. Pre-ordered makanan muslim lah kan. kalau dari KL, naik apa sahaja flight pon makanan dah sah2 satu dari sumber yang sama dengan kapal terbang MAS. Juices and peanuts! Sambil tengok movie plak kan. Dlm dragon air siap dapat ice cream Haagen Dasz *jakun nya tuan tanah nih*. long flight memang kelebihan kat sini lah nak banding dengan budget flight kan. tapi kan, budget flight tempat lain takdelah macam yang kita ada sekarang kot. k itu lain kali cerita lah ye. Perjalanan dari KL ke Hon…

Temuduga: Pegawai Teknologi Maklumat Gred F41

korang... meh sini aku nak citer sket kesah temuduga nih.... session nih.. aku sungguh ok.. sebab dorang ok... ada lah dorang dua yang tak berapa nk ok kan... aku nak share beberapa tips..kepada sesapa yang mungkin nanti nak g interview ke,... anak korang ke.. anak buah ke...jiran ke... sesapa lah kan....



tapi tips nih mungkin berbeza sebab panel yang berbeza.... tapi roughly ceenggini lah ye... kalau ngan aku... sempoi jer... jgn lah korang ingat..kalau aku soal mende2 .tapi korang takleh jawab..harapan korang tipis... tak jugak.....



kalau ngan aku.... emm korang jgn lah buat2 pandai.kalau tak pandai... aku cukup tak suka... kalau aku tanya.... gedebak gedebuk korang cakap..korang oenah buat itu ini... tapi kalau aku tanya lebih sket... langsung korang takleh jawab... sah lah aku tau korang kelentong kot... tuh jer pantang aku...



biasanya... soklan adalah berdasarkan -Attitude-Skill-Knowledge



Attitude :

yang nih... korang pikir lah sendirik kan... kalau nak kan keje tuh... mesti clear2 ca…

peribahasa : tiada beban batu digalas

korang penah dengar tak peribahasa nih... emm aku dolu2 .. ayah aku lah selalu guna peribahasa nih kat aku... selalu jugak lah..kalau aku dok pikir nak buat keje yang bagik ayah tak mendatangkan faedah... terutama kalau sesuatu itu... kalau buat tak akan memberikan kebaikan pun.. tak buat pun tak apa....masa tuh.. bila ayah kata " takde beban batu digalas"...aku tatau pun tuh peribahasa tau... mungkin it;s just a word ... nak bagik perumpamaan kat aku ker...tapi bila dengar lagu nikki dan zahid ..cara mu tuh.. oh...memang ada rupanya ye.... :D ..

Zahid:
Hey Nikki! What?
Wo..tiada ku sangka begini jadinya
Lembut lidah manis kata semuanya dusta
Diperdaya janji semua kosong belaka
Masa dan tenaga disiakan begitu saja
Rupa parasmu buatku tertawan
Lenggang lenggok pinggulmu
Yang jadi bahan tatapan
Yang ku inginkan kejujuran
Tapi pembohongan yang kau berikan
Seperti peribahasa
Tiada beban batu digalas
Tanpa cintanya diriku kini bebas
Ku berserah semuanya pada Mu Tuhan
Setiap yang berlaku pasti da…